Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Режисер Ілля Хржановський прокоментував порушення кримінальної справи про можливе катування немовлят на зйомках фільму «Дау». Свою думку Хржановський висловив у інтерв’ю програмі «Обережно, Собчак».

Хржановський повідомив, що немовлята, яких показують у фільмі «Дегенерація», сироти з дитбудинку. Крім того, «не всі з них здорові», що було важливим для зйомки.

«Це були немовлята з дитячого будинку. Це були діти, від яких відмовилися батьки. І мені було важливо саме показати цих немовлят, різних, в тому числі тих, які не були абсолютно здоровими. Але це знову ж таки погоджено з лікарями, з усілякими установами. Але мені було важливо показати ось цю крихкість людини, з якої незрозуміло що може вирости», –пояснив Хржановський.

У стрічці зображено, як роздягнених дітей підключають до «електродів» або садять у клітку. До того ж, немовлята плачуть.

Хржановський заявив, що жодних дослідів над малюками не робили.

«З ними нічого не робили, ніяких дослідів. З усіма цими немовлятами були медсестри і няні, це видно в кадрі. Діти плакали, коли їх переодягали, що в принципі властиво, ми з тобою знаємо, як батьки немовлят. Так? І плач цей не означає вираження болю, а просто реакцію на світ», – додав він.

Режисер зазначив, що не думав, що його можуть звинуватити в жорстокому поводженні або просто в неетичності, але вважає, що нічого не порушив, бо все відбувалося в легальному полі.

Російський кінорежисер Ілля Хржановський працював над фільмом «Дау» з 2008 року. Це біографічна драма про радянського фізика Льва Ландау. Частина зйомок відбувалася в Харкові, де збудували колосальні декорації «Інституту» площею понад 12 тисяч квадратних метрів. Учасники проєкту жили у декораціях протягом трьох років, максимально вживаючись в обставини. За цей час було відзнято 700 годин матеріалу, з якого було змонтовано 13 частин фільму.

2011 року «Інститут» було зруйновано запрошеною Хржановським групою російських неонацистів на чолі з «Тесаком» Марцинкевичем.

Фото обкладинки: скіншот з відео інтерв’ю. Фото малюка – кадр з фільму «ДАУ. Дегенерація».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button