Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Питання доплати лікарям стосується виключно місцевого самоврядування, заявив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«В органах місцевого самоврядування, як у Києві, так і в інших містах, є така можливість, згідно з законодавством, встановлювати відповідні доплати медикам, які працюють в лікарнях, які є комунальною власністю тої чи іншої громади», – так він прокоментував надбавку, яку обіцяв київським медикам мер Віталій Кличко.

21 квітня Кличко повідомив, що Київ виділив із міського бюджету майже 10,8 мільйона гривень на такі доплати. За березень київські лікарі мали отримати 17 тисяч гривень доплати, медсестри – 13 тисяч гривень, а молодший медперсонал – 11 тисяч гривень.

«Щодо Києва, то ми ще не бачили, у який саме спосіб були встановлені відповідні доплати, але ми дуже вдячні меру міста за таку ініціативу і розраховуємо, що вона буде підтримана в інших регіонах нашої країни», – зазначив Степанов.

Першого квітня Степанов заявив, що підписав наказ, за яким медпрацівники, які борються з COVID-19, отримають доплату в розмірі трьох посадових окладів.

Також першого квітня президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає доплату медикам в розмірі до 300% зарплати.

22 квітня головлікарка київської Олександрівської лікарні Людмила Антоненко написала, що лікарі, які працюють із хворими на коронавірус, загалом із доплатами отримали за березень 30-50 тисяч гривень, медсестри 25-30 тисяч, а молодший персонал 20-25 тисяч гривень.

Фото: facebook.com/cvODA

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button