Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Пул американських вчених та наукова організація Northwell Health COVID-19 провели дослідження , як протікає захворювання на COVID-19 і наскільки ефективні різні методи терапії. Всього в дослідженні взяли участь 5 700 пацієнтів з COVID-19, госпіталізованих з міста та околиць Нью-Йорку, повідомляє Bloomberg.

Вчені проаналізували лікування пацієнтів з захворюванням на коронавірус в 12 лікарнях Нью-Йорка в період з першого березня по четверте квітня. Результати дослідження оцінювали для 2 634 пацієнтів, яких виписали з лікарень, або які померли. Серед пацієнтів 14% (369 осіб) лікувалися в реанімації, 12% (320 осіб) були підключені до АШВЛ, 3% – лікували за допомогою замісної терапії нирок, 21% (553 людини) померли.

Ступінь летальності у людей з супутніми захворюваннями, що були підключені до апаратів ШВЛ, склала 88%. Найпоширенішими супутніми захворюваннями були гіпертонія (57%), ожиріння (42%) та діабет (34%).

Фото: Rumex

Результати високого рівня летальності серед панцієнтів, що були підключені до апаратів вентиляції легенів, корелюють з результатами інших досліджень тяжкого перебігу хвороби у пацієнтів з США, відмітили автори статті.

За відсутності ліків для терапії COVID-19, штучна вентиляція легенів вважається одним із дієвих способів полегшити стан тяжкохворих. Дослідники визнають, що зазначений ними рівень летальності не є максимально показовим, адже вони аналізували лише випадки, в яких лікування вже завершилося (випискою пацієнта або його смертю).

Вчені з організації Northwell Health, які брали участь в дослідженні, визнали неоднозначність застосування апаратів ШВЛ для лікування пацієнтів з COVID-19. Однак, вони пояснили, що ці висновки спираються виключно на спостереження. Така природа дослідження не дозволяє зробити остаточний висновок про ефективність використання апаратів штучної вентиляції легенів.

Фото обкладинки: Ashkan Forouzani / Unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button