Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

 

У гуртожитку в селі Петропавлівська Борщагівка, що у Києво-Святошинському районі, виявили новий спалах ураження коронавірусом. Про це повідомила Київська обласна державна адміністрація (КОДА).

В студентському гуртожитку підтвердили вже сім випадків ураження COVID-19: у шести студентів та в коменданта. Зараз в гуртожитку знаходиться 152 людини, переважно — іноземні студенти.

Осередок виявили у 20-поверховому гуртожитку приватного вишу за адресою вул. Оксамитова, 18-А. Повідомляють, що про спалах дізналися випадково. У ніч проти п’ятниці одному з мешканців гуртожитку, 22-річному хлопцю, стало зле і він втратив свідомість.

Симптомів коронавірусу він не мав. Але в лікарні йому зробили ПЛР-тест, який за добу показав позитивний результат.  Невдовзі почали тестувати осіб, що контактували із ним. Двадцять людей вже пройшли лабораторне дослідження, перевірка ще 50 зразків триває.

За повідомленням КОДА, Кабмін визначив цей гуртожиток ізолятором, обмеживши для сторонніх осіб доступ до будівлі, а також пересування мешканців між поверхами. Також запровадили щоденний скринінг температури. Гуртожиток продезінфікували, а на вході облаштували санітарно-карантинний пункт.

Фото: Alexas_Fotos, Pixabay

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button