Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Мер Тбілісі Каха Каладзе запропонував містянам після закінчення карантину ввести заборону на приватний транспорт двічі на тиждень, приміром, на вихідні, пише видання Georgia Today.

На його думку, це допоможе покращити екологію і зменшити забруднення повітря. Мер також заявив, що міська влада проведе громадське обговорення такої пропозиції. 

«За час обмежень руху внаслідок надзвичайного стану  впродовж останніх місяців екологічний стан Тбілісі та всієї території Грузії значно покращився. Зокрема, індекс забруднення повітря в столиці різко знизився. Поточні показники суттєво відрізняються від рівня забрудненням повітря у той самий період 2019 року. У повітрі зменшився вміст хімічної сполуки діоксиду азоту, наявність якої є результатом автомобільних викидів», – пояснив міський голова.

Варто зазначити, що з 17 квітня в Грузії тимчасово заборонили користуватися легковим транспортом. Пересуватися на автівці можна лише зі спеціальним дозволом. Штраф за порушення заборони – три тисячі ларі (більше 25 тисяч гривень).

Громадський транспорт на час карантину також зупинили. Наразі жителі Тбілісі пересуваються містом на мотоциклах, мопедах, самокатах, але найбільше – на велосипедах. Раніше велосипедисти Тбілісі виходили на протести через відсутність адекватної велоінфраструктури.

Крім того, Каха Каладзе заявив, що в найближчому майбутньому місто планує закупити велосипеди, зокрема, триколісні, аби зробити пересування більш комфортним для мешканців міста та їхніх дітей.  27 квітня мер презентував сервіс електричних скутерів, що мають стати альтернативним видом транспорту для Тбілісі.

 

Фото:  unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button