Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль раніше повідомив про наміри уряду створити 500 тисяч робочих місць для тих, хто втратив роботу через пандемію коронавірусу. Приблизно 120 тисяч з них можуть бути створені на підприємствах ЖКГ, повідомляє DW. Лише в Києві на таких підприємствах можуть працевлаштувати від десяти до дванадцяти тисяч людей.

Одним з потенційних роботодавців є КП «Київзеленбуд». Підприємство вже зараз могло б працевлаштувати не менше п’ятисот працівників-озеленювачів, прибиральників, лісників та тих, хто вміє працювати з відповідною технікою. Роботи в озеленювачів зараз вистачає, адже «Київзеленбуд» має намір підготувати зелені зони для відпочинку містян після закінчення карантину.

Проте зазначають, що бажаючих працювати на вільних вакансіях немає. Навіть через безробіття, яке виникло внаслідок закриття на карантин більшості підприємств, українці не готові працювати за шість-вісім тисяч гривень, які передбачаються для нових працівників.

«Об’єктивно, черги не очікую. Якщо ми говоримо про ініціативу уряду в шість тисяч гривень, для працівника, який працював в тій самій Польщі чи Німеччині та заробляв по 1000 євро, то звичайно ж це великий дисонанс і він просто не піде. Йому краще сидіти вдома й отримувати 4200 гривень допомоги по безробіттю і не йти за 6000 й не працювати» — коментує ситуацію в.о. «Київзеленбуд» Олексій Король.

За різними оцінками, влітку в країні може з’явитися понад три мільйони безробітних. Це ті робітники, котрих вже звільнили або звільнять після виходу з неоплачуваної відпустки після завершення карантину, а також заробітчани, що повернулися з закордону.

Фото обкладинки: Nati Harnik/Associated Press

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button