Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Першого травня Черкаська міська рада пом’якшила карантин для частини підприємців міста. Зокрема, дозволили працювати ринкам, магазинам непродовольчих товарів, майстерням з ремонту одягу і взуття, перукарням, літнім майданчикам ресторанів, відкрили парки тощо.

Тоді ж у Черкасах місцеві підприємці та представники «Національного корпусу» влаштували акцію протесту, вимагаючи дозволити бізнесу працювати.

Через рішення мерії поліція розпочала кримінальне провадження, а мера Черкас Володимира Бондаренка викликають на допит четвертого травня. Вважають, що рішення міськради суперечить постанові уряду про продовження карантину до 11 травня.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що мер «загрався» й пообіцяв, що «реагування буде жорстким». А президент Володимир Зеленський передав «полум’яний привіт» меру та пригрозив відповідальністю.

Мер Черкас заявив у відповідь, що минув той час, коли законослухняні громадяни боялися правоохоронних органів.

За його словами, передумовою рішення стали нерівні умови, прийняті постановою Кабінету міністрів, коли одним підприємцям дозволили працювати, а іншим – не дозволили.

«Я не можу жителям міста пояснити, чому десятки, а то і сотні людей, а то й тисячі перебувають у великому супермаркеті, але вони не можуть зайти в маленький будівельний магазин і купити фарбу», – заявив Бондаренко.

Він також опублікував у Facebook фото погроз від абонента, підписаного як Сергій Трофімов. Так звати першого заступника керівника Офісу президента.

Фото SMS, яке прийшло на номер Володимира Бондаренка

В Офісі президента запевняють, що міський голова «став жертвою банального пранку».

Раніше мери українських міст розповідали про те, як самотужки долають проблеми під час каратину. Зокрема, скаржилися на те, що держава, оголосивши про доплати медикам, не надала на це коштів, а також про те, що будівельна мережа «Епіцентр», не закрившись на карантин, намагалася не платити податки.

На обкладинці: мер Черкас Володимир Бондаренко, фото з його Facebook-сторінки

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button