Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

ГО «Асоціація велосипедистів Києва» U-Cycle звернулась до Міністерства внутрішніх справ з проханням терміново запустити систему автофіксації порушень, запуск якої в Україні перенесли з першого травня 2020 року на невизначений термін. Відповідне звернення з’явилось на сайті Центру демократії та верховенства права.

У зверненні активісти зазначають, що «швидкість є основним фактором ризику смертності, що призводить до найбільшої кількості ДТП з загиблими та потерпілими». За минулий рік сталося 1 392 ДТП з велосипедистами, в яких 223 велосипедисти (15%) загинули, порівняно із загальною смертністю в ДТП, що склала 2% учасників.

Окремо зазначили, що запуск автоматичної системи фотовідеофіксації порушень ПДР в умовах карантину також дозволить уникнути прямих контактів порушників з поліцією.

Автори документу закликають МВС до публічного обговорення складнощів та фактичних причин, через які відклали запуск системи та пояснити, які саме терміни мається на увазі під тезою «завершенням режиму суворого карантину» та озвучити дату запуску.

Звернення також підписали інші організації та ініціативи, що працюють у сфері безпеки дорожнього руху.

Нагадаємо, що 29 квітня в МВС України повідомили про перенесення запуску системи автоматичної фотовідеофіксації адміністративних правопорушень правил дорожнього руху. У міністерстві зазначили що, ці заходи частково стосуються роботи певних підрозділів Національної поліції та інших організацій, що задіяні в процесі роботи системи автофіксації.

Фото обкладинки: Alex Powell / pexels 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button