Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На Тилігульскому лимані, що на межі Одеської та Миколаївської областей, вперше помітили рожевих фламінго, повідомляє Регіональний Ландшафтний Парк Тилігульский.

Почувши про появу фламінго, наукові співробітники парку поїхали на лиман і нарахували п’ять особин.

Фото: Ігор Гержик

Фото фламінго також опублікував Андрій Пігулевський, власник ферми «Устриці Скіфії», розташованої на Тилігулі.

Рожеві фламінго мають пір’я переважно блідо-рожевого кольору та яскраво-рожеві з чорним крила. Фото: Андрій Пігулевський 

Рожевий фламінго, зазначають співробітники Тилігульского парку, – єдиний вид фламінго, який мешкає на територіях колишнього Радянського Союзу, на озерах Казахстану. В Європі фламінго можна зустріти на півдні Франції та Іспанії.

Фото: Ігор Гержик

В Україні цей вид не зустрічається. У 2017 році повідомляли про рідкісний випадок гніздування рожевих фламінго на озері Сиваш.

Фото: Ігор Гержик

Читайте також: Чи покращив карантин якість повітря в українських містах?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button