Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В місті Українка, що на Київщині, збили історичний барельєф палацу культури «Енергетик». Про це повідомляє спільнота Ukrainian Modernism у Facebok. 

«За гроші Євросоюзу місцеві чиновники знищили єдиний об’єкт монументального мистецтва. Українка – місто енергетиків, збудоване біля Трипільської теплової електростанції в 1960-х – 1970-х роках. Походження міста було увіковічено в назві міського палацу культури – “Енергетик”, і в величезному барельєфі на фасаді палацу, що образно оспівував електричну енергію»? — пишуть на сторінці. 

Фото з допису Ukrainian Modernism у Facebok

Про початок робіт з демонтажу зовнішнього оздоблення спортивного комплексу «Енергетик» також повідомляється на сайті Української міської ради.

«У тому числі, буде демонтовано відомий серед містян барельєф. Дехто з українчан висловлював думку, що барельєф – це частина історії міста, і його потрібно зберегти. Але погляньте на фото, саме так виглядають стіни, до яких кріпиться знаменитий барельєф.Він і сам вже давно знаходився в аварійному стані, і після нанесення на приміщення зовнішнього шару термоізоляційних матеріалів, прикріпити туди барельєф вже не вдасться», — стверджують ініціатори. 

Термомодернізацію будівлі мають завершити до серпня 2020 року. Вартість робіт складає 12,2 млн грн. Реалізацією проєкту опікується виконавчий комітет Української міської ради за підтримки Європейського Союзу. Сам барельєф планують замінити муралом.

Фото обкладинки: Дмитро Соловйов 

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button