Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

За квітень 2020 року американська економіка втратила приголомшливі 20,5 мільйонів робочих місць. Це найбільший показник безробіття в країні після Великої депресії.

У Канаді на ринку праці теж фіксують рекордний рівень падіння ринку праці — два мільйони робочих місць за квітень, а рівень безробіття в країні сягнув відмітки 13%, повідомляє Reuters.

Останній місячний звіт про зайнятість Міністерства праці також показав, що рівень безробіття в країні зріс до 14,7% минулого місяця, обійшовши попередній рекордний показник у 10,8%, який зафіксували в листопаді 1982 року.

Інфографіка з дослідження Міністерства праці США

Хоча, за прогнозами, певна кількість робочих місць буде відновлена, коли країна знову відкриється після локдауну. Про це в інтерв’ю Fox News заявив президент країни Дональд Трамп. Але попри все, така ситуація на ринку праці викликає несприятливі умови щодо висування кандидатури теперішнього президента на другий термін на виборах у листопаді. Дії адміністрації Трампа вже піддавали критиці за початкову реакцію на пандемію.

Ліндсі Пігза, що є головною економісткою у Stifel Fixed Income, висловила острах щодо ситуації, що склалася, та зазначила, що, на її думку, «багато з цих робочих місць не повернуться, і що рівень безробіття у 2021 році складатиме близько 10%».

Скорочення робочих місць зачепило всі галузі економіки. Ринок дозвілля та готельний бізнес втратили 7,7 мільйона працівників, ще 2,5 мільйона робочих місць спорожніли в галузі освіти та охорони здоров’я, серед яких більше ніж 500 тисяч на ринку стоматологічних послуг. «Обвал» у сфері роздрібної торгівлі склав 2,1 млн працівників, а зайнятість на виробництвах скоротилась на 1,3 млн.

Жінка проходить повз знак “Потрібна допомога” у магазині роздрібної торгівлі в Оттаві. Фото: Chris Wattie / Reuters

В Оттаві заявили, що країна запровадила програму екстреного субсидування на заробітну плату, яка допоможе фірмам боротися з наслідками коронавірусної кризи. Хоча зафіксований рівень безробіття не перевершив побоювання, статистична служба Канади заявила, що у звіті не охопили 1,1 мільйона людей, що тимчасово втратили роботу й очікують повернутися після зняття обмежень. Якщо перерахувати й цих людей, то рівень безробіття в країні у квітні виріс би до рекордного показника в 17,8%.

«Ці показники є і повинні викликати тривогу в усіх канадців. Наша країна переживає дуже важкий економічний час», — відмітила віце-прем’єр-міністр Крістія Фріланд.

Прем’єр-міністр Джастін Трюдо заявив, що Оттава продовжить програму субсидування заробітної плати після червня, щоб «допомогти розпочати економічне відновлення». Під час дії програми роботодавці отримуватимуть кошти на покриття 75% витрат на заробітну плату працівників в розмірі $847 на тиждень на одного працівника.

Детальний опис програми з’явиться пізніше, але на її реалізацію вже планують виділити $52,4 мільярда, що складатиме трохи менше половини вартості всіх заходів, які оголосили в країні.

Фото обкладинки: Люди стоять у черзі, щоб подати заявку про безробіття у Файетвіллі, штат Арканзас. Фото: Nick Oxford / Reuters

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button