Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23597 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Единбурзі тимчасово закриють головні вулиці, натомість розширять тротуари та нададуть міським автобусам окремі смуги. Про ці плани муніципалітету повідомляє Мобільність Львова з посиланням на Единбурзькі вечірні новини.

Про цей проєкт уряду нещодавно оголосив міністр транспорту Майкл Матесон. Цей та кілька інших проєктів, що будуть представлені згодом, є частиною плану Ради щодо перетворення центру міста Единбурга. Вони можуть отримати фінансування від уряду Шотландії у розмірі 10 мільйонів фунтів стерлінгів.

На засіданні Комітету з питань політики та сталого розвитку Единбурзької міської ради депутати обговорять критерії, згідно з якими дороги в місті будуть перетворені на велопішохідні. А подальші зміни передбачатимуть пріоритет пішоходів на регульованих переходах, розширення тротуарів та обмеження швидкості на обраних магістралях до 30 км на годину.

«Ми отримали підтримку наших планів створити більше місця для пішоходів та велосипедистів. Очевидно, що люди повинні здійснювати необхідні подорожі пішки або на велосипеді і робити свої щоденні вправи безпечно, тож ми повинні їм це дозволити», — зазначив Адам Маквей, радник голови міської ради Единбурга.

Нововведення в місті роблять для покращення «активного» пересування (пішки або на велосипеді) та з метою збереження соціальної дистанції під час пандемії коронавірусу. Загалом зміни вноситимуть до кінця липня, їх розділили на три етапи: до кінця травня — короткострокові, до кінця червня — середньострокові, а ті, що триватимуть до кінця липня — довгострокові.

«Ми тісно співпрацювали з урядом Шотландії, щоб сприяти цим вдосконаленням у довгостроковій перспективі. Представляючи сталі плани щодо визначення пріоритетності цих видів мобільності, ми також прагнемо до чистого та екологічного майбутнього для Единбурга», — додав радник.

Інша заступниця міського голови Кеммі Дей також зазначила, що міська рада співпрацює з місцевими громадами для забезпечення доступу для людей, що мають проблеми з мобільністю, а також зі службами порятунку. Вона повідомила, що рада вже отримала десятки пропозицій щодо створення безпечних вулиць.

Усі фото з вихідної статті Мобільність Львова.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button