Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У київському готелі «Венеція» зараз перебувають 46 немовлят, народжених сурогатними матерями від іноземців. Їх не можуть забрати з України через карантин. Відео опублікувала клініка BioTexCom, яка спеціалізується на репродуктивній медицині.

У ролику йдеться про те, що діти належать батькам із Італії, Великої Британії, Іспанії, Китаю, країн Америки. Співробітники клініки запевняють, що за дітьми доглядають цілодобово, виносять на свіже повітря, щодня їх оглядає педіатр тощо.

Омбудсманка Людмила Денисова прокоментувала відео, назвавши сурогатне материнство торгівлею людьми.

«Даний відео-ролик є підтвердженням, що ситуація із наданням послуг сурогатного материнства такою клінікою є масовою та системною, а технології сурогатного материнства рекламуються та представляються як “товар високої якості”», – вважає вона.

Сурогатне материнство – коли жінка погоджується завагітніти та народити біологічно чужу їй дитину, яка буде потім віддана на виховання генетичним батькам. Вагітність настає в результаті запліднення ооцитів, що належать третій стороні, сперматозоїдами, що належать третій стороні.

У більшості країн Європи сурогатне материнство заборонено або дозволена лише альтруїстична форма. В Україні дозволено сурогатне материнство за грошову винагороду. За даними Родина на FB, сурогатна мати отримує на руки 10-13 тисячі доларів.

На думку Денисової, сурогатне материнство в Україні – це проблема. Омбудсманка вважає, що потрібно закон має дозволяти сурогатне материнство виключно для громадян України.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button