Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В Єврокомісії запевняють, що коронавірусна криза не несе загрози для безвізового режиму між Україною та Євросоюзом. Про це в інтерв’ю Європейській правді повідомила заступниця голови гендиректорату Єврокомісії з політики сусідства і розширення Катаріна Матернова.

«Я жодного разу не чула в Брюсселі навіть дискусій про це. Безвізовий режим із епідемією не пов’язаний. Зрештою, навіть якщо міркувати логічно – як відновлення візового режиму допомогло би у протидії епідемії?», – зазначила вона.

Матернова додала, що їй також не відомо про будь-які інші причини, які могли б загрожувати «безвізу» для України.

«Єврокомісія здійснює щорічний перегляд дотримання умов візової лібералізації, і ми можемо звертати увагу на деякі індикатори, але стосовно України не було навіть підстав для такої дискусії. І, повторюся, немає жодного зв’язку між візовою лібералізацією і поточною кризою», – наголосила вона.

Коментуючи терміни відкриття кордонів ЄС, представниця Єврокомісії зауважила, що ситуація постійно змінюється і через брак знань про коронавірус складно робити припущення. Водночас вона навела приклад Словаччини, яка відновлює економіку набагато швидше, ніж прогнозувалося ще пару тижнів тому.

Нагадаємо, 13 травня Європейська комісія підготувала рекомендації щодо поступового відкриття кордонів та порятунку літнього туристичного сезону.

Фото: Frank Vessia, Unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button