Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Суддя поставив під сумнів рішення Королівської прокурорської служби (КПС) звинуватити чоловіка, який заявив, що він бездомний, та нібито порушив карантинні обмеження, залишивши «місце проживання».

45-річного Султана Монсура заарештували п’ятого травня на лондонському вокзалі Ліверпуль-стріт та звинуватили в тому, що він «перебуває поза межами місця проживання, а саме — не має фіксованої адреси». Районний суддя Олександр Джейкобс поставив під сумнів законність цього звинувачення, але прокурор Малахій Пакенхем сказав, що КПС вирішила продовжувати справу, адже під час затримання Монсур спершу сказав поліції, що проживає в Стратфорді, після чого повідомив, що він бездомний.

За словами прокурора, безхатька раніше бачили на вокзалі Ліверпуль-стріт і неодноразово попереджали. Офіцер, що робив попередження, побачив його через десять днів, після чого «його терпець урвався». Як повідомляється, Монсур тоді заявив поліціянту, що збирався зустрітися зі своєю дівчиною, а ще раніше  казав, що їде на ринок.

«Невиправдане пересування – це правопорушення», — прокоментував прокурор Пакенхем. Він також додав: «Річ у тому, що він сказав поліції, буцімто має адресу».

Хол вокзалу Ліверпуль-стріт, де 5 травня заарештували бездомного. Фото: Sophia Evans/The Observer

Джейкобс апелював до прокурора тим, що дотримання цього карантинного обмеження неможливе для бездомного, тож звинувачення Монсура не має сенсу. Адже, за словами судді Джейкобса, поліціянт, який проводив арешт, сказав, що затримав безхатька за «порушення карантину, оскільки у нього не було адреси».

Суддя звернувся до КПС з проханням переоцінити звинувачення. На слуханні справи Султан Монсур зізнався, що у лютому носив із собою у сумці молоток, який, за його словами, потрібен був йому для самозахисту. За це Монсур отримав штраф у 200 фунтів.

Бездомного звільнили під заставу до 22 червня, після чого його судитимуть за те, що в період карантину покинув місце «проживання» без поважної причини.

Прессекретар КПС зазначив, що в цьому випадку є достатньо доказів для продовження справи, а деталі спірних фактів будуть заслухані вже у ході судового процесу.

Фото обкладинки: Harrison Haines

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button