Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

18 травня набула чинності постанова Кабінету міністрів про державне регулювання цін на низку «соціальних» продуктів, а також на ліки і засоби захисту, які мають значення для протидії епідемії коронавірусу, повідомляє Держпродспоживслужба.

Постанова стосується лише роздрібних цін і діятиме на час карантину.

Продавці мають декларувати підняття роздрібної ціни на понад 5%. Подорожчання на 5-10% може бути застосоване не раніш як через три дні після декларування; подорожчання на 10-15% – через 14 днів; подорожчання більш як на 15% – не раніш ніж через 30 днів.

До переліку соціально значущих продуктів входять: гречка, цукор, пшеничне борошно, вермішель, пастеризоване молоко в плівці жирністю 2,5%, житньо-пшеничний хліб, яйця категорії С1, куряча тушка, мінеральна вода без газу, вершкове масло жирністю 72,5%.

Серед товарів протиепідемічного призначення – парацетамол, антисептики і дезинфікуючі засоби, медичні маски, халати тощо.

Повністю з реєстром роздрібних цін можна ознайомитися за посиланням.

Фото: Debby Hudson, Unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button