Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У китайському місті Гуанчжоу, розташованому поряд із Гонконгом, розпочалося будівництво стадіону, який має стати найбільшою у світі футбольною ареною. Церемонію закладення фундаменту провели 16 квітня, повідомляє ArchDaily.

Будівництво, як передбачається, обійдеться у 1,7 мільярда доларів.

Стадіон з ареною площею у 150 тисяч квадратних метрів розрахований на 100 тисяч місць, а ще передбачає 168 окремих боксів для VIP-гостей.

Наразі найбільший футбольний стадіон світу – Камп Ноу в Барселоні – вміщає 99 тисяч глядачів. Трохи більше 100 тисяч – місткість стадіону у Мельбурні, проте він призначений передусім для гри в крикет. Найбільший спортивним стадіоном у світі є стадіон Першого Травня у Північній Кореї на 114 тисяч місць.

За проєктом, стадіон у Гуанчжоу виглядатиме як квітка лотоса, що викликало відторгнення в архітектурній спільноті. У китайському суспільстві думки розділилися.

Форму лотоса запропонував Сюй Цзяінь, голова холдингу Evergrande, який є одним із найбільших операторів нерухомості в Китаї і який володіє футбольним клубом Гуанчжоу Еверґранде (названим на честь холдингу). Сюй Цзяінь також брав безпосередню участь у розробці проєкту.

У компанії сподіваються, що стадіон у формі лотоса буде такою ж світовою пам’яткою архітектури, як Сіднейська опера та хмарочос Бурдж Халіфа у Дубаї.

Будівництво планують завершити до кінця 2022 року, аби наступного року приймати на новому стадіоні Кубок Азії з футболу.

У холдингу Evergrande планують згодом побудувати ще до п’яти професійних футбольних стадіонів місткістю 80-100 тисяч місць, а КНР вивести у футбольні лідери світу. Зараз Китай посідає 76-е місце в рейтингу ФІФА.

Візуалізації: Evergrande Group

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button