Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23492 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

18 травня на вулиці Торговій, 20 в Одесі обвалилася частина житлового будинку ХІХ століття повідомляє Думська.

Рятувальники побоювалися, що під завалами могли опинитися люди, але зрештою виявилося, що ніхто з мешканців не постраждав. У чотириповерховому будинку з мансардою заселено 30 квартир.

«Вниз провалилася вся квартира, крім однієї кімнати. Обвал поховав і мою машину. О 16:30 почули, як тріщить будинок, схопили документи та тварин і вибігли. Лишилися без нічого», – розповіла Марина Мануліна, мешканка квартири на третьому поверсі.

Внаслідок обвалу було пошкоджено контактну мережу тролейбуса, яку демонтують. Рух тролейбусного маршруту №2, як прогнозують комунальники, буде зупинено на довгий час.

Постраждала будівля, як уточнює Маяк, – прибутковий будинок Іоанна Павловича Бенетато, збудований 1890 року. Торік поряд із ним компанія «Некст Джен девелопмент» знесла споруди, де за радянських часів було розташовано лазні. Натомість планують побудувати «багатофункціональний центр».

Фото: МВС України

Коли лазні почали зносити, мешканці будинку Бенетато почали скаржитися, що їхній будинок «тріщить».

Поліція також припускає, що спричинити обвал могли земляні роботи на сусідньому будмайданчику.

«Будинок мав невеликий крен. За словами експертів, до обвалення могло привести зміщення ґрунту. На будмайданчику був незамкнений екскаватор, але робочий був відсутній», – заявив начальник Одеського обласного управління Нацполіції Олег Бех.

Фото: МВС України

Поліція готується порушити кримінальну справу, попередньо, за кваліфікацією «порушення правил безпеки під час виконання робіт підвищеної небезпеки» – ч. 2 ст. 272.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button