Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23524 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київська обласна адміністрація заявила, що не може послабити карантин з 22 травня через те, що епідемічна ситуація в області не відповідає одній із трьох необхідних умов.

Так, у Київській області не відповідає критерію інцидентності загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тисяч населення. Показник не має перевищувати 12 осіб на 100 тисяч населення, в той час як зараз на Київщині він дорівнює 13,9.

Інші два критерії для пом’якшення карантину: завантаженість ліжок для пацієнтів з COVID-19 (має бути менш як 50 %, зараз на Київщині – 8,9%) та середня кількість ПЛР-тестувань (має бути понад 12 на 100 тисяч населення протягом останніх семи днів, зараз – 19,2).

Міністерство охорони здоров’я опублікувало статистику, за якою Київ також не готовий перейти до другого етапу зняття карантинних обмежень.

У відповідь міський голова Віталій Кличко просить уряд все ж дозволити Києву послабити карантин із 23 травня.

«Сьогодні Міністерство охорони здоров’я заявило, що Київ і ще 11 регіонів не відповідають критеріям послаблення другого етапу обмежень. Підкреслю, з трьох критеріїв столиця не відповідає тільки одному. Кількості хворих на 100 тисяч мешканців міста. Визначена норма – 12 хворих. У Києві зараз, за даними за останній тиждень, – 15 хворих на 100 тисяч людей. Щодо інших двох критеріїв претензій немає», – заявив він.

За словами мера, статистику зіпсував спалах коронавірусу в Дарницькому інтернаті для дівчат. Натомість за останні шість днів захворюваність у столиці була в межах норми.

Кличко наголосив, що разом із тим, кількість проведених ПЛР-тестів у Києві втричі перевищує визначену норму.

Міський голова вважає, що передусім у Києві необхідно відновити роботу наземного громадського транспорту та метро, «бо в місті відбувається транспортний колапс».

Станом на 22 травня в Україні лабораторно підтверджено 20 148 випадків COVID-19, з них 588 летальних. За останню добу найбільше випадків зафіксували у Чернівецькій та Львівській областях, а також у Києві.

Фото: Pexels

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button