Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23466 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Центр альтернативного озеленення Києва «DendroKyiv» оголосив проведення акції з вертикального озеленення Києва. В її рамках можна безкоштовно отримати саджанці багряника канадського (Cercis Canadensis), висотою 160-180 см.

Рослини пропонують використовувати для озеленення території дитячих садочків, шкіл чи інших закладів освіти; ділянок, що знаходяться на балансі медичного закладу або прибудинкової території. Щоб отримати саджанець безкоштовно, учасникам потрібно визначитися, де його висаджувати, та залучитися підтримкою хоча б сотні сусідів. Умови акції прописані у цьому гайді.

В своєму дописі у Facebook Центр  альтернативного озеленення поширив світлини одного з відомих будинків у Північно-Броварському масиві — «Напівкружці» на вулиці Малишка, де на трапеціях фасаду розрісся виноград.

Читайте такожМонстри модернізму: експериментальний масив Комсомольський на Дарниці.

«Виноград Вічі (партеноцисус тризагострений) обліплює під’їзди будинку вул. Малишка, 3. Вже торік сягнув десятого поверху. Головні переваги перед т.з. диким дівочим виноградом (партеноцисусом п’ятилисточковим) полягають в тому, що: Вічі кріпиться до стіни присосками, тому не потребує опори (сітки), і щовесни всі пагони повністю відновлюються, а не звисають жмутами сіна, як то трапляється у дівочого», — пишуть автори ініціативи.

Пост зібрав близько тисячі лайків та запустив обговорення того, який сорт винограду краще використовувати для висадки на фасадах будівель. Кияни також поділилися світлинами інших будинків столиці, де росте виноград.

Виноград на стіні біофаку КНУ ім. Шевченка. Фото: Центр альтернативного озеленення Києва, зроблене три тижні тому

Будинок на Ревуцкого, 5. Фото: Олександр Подласов з Facebook

Будинок на Куренівці. Фото: Павло Калюк з Facebook

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button