Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«Укрзалізниця» звільнила керівництво «Української залізничної швидкісної компанії» – філії, яка оперує поїздами «Інтерсіті» – через «нечесний конкурс» під час закупівель харчування. Про це повідомив голова правління компанії Іван Юрик.

За його словами, внутрішня службова перевірка виявила грубі порушення під час відбору постачальника харчування у поїздах «Інтерсіті». Юрик стверджує, що учасники торгів намагалися запропонувати більшу ціну, але їх штучно обмежували в цьому. Це призвело до втрати компанією мільйонів гривень та «сумнівів у надійності якості послуг для пасажирів».

Конкурс, про який йдеться, було проведено 14 травня. Пропозиції надіслали дев’ять компаній.

Член Наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко повідомив, що донедавна харчування для «Інтерсіті» постачала компанія WOG «з мінімальними відрахуваннями УЗ», а саме 1,7 мільйона гривень на місяць.

«Оскільки ідеться не про закупівлю послуг з боку УЗ, то відбір компанії, що буде продавати їжу в потягах Інтерсіті+, міг проходити взагалі без конкурсу. Але УЗ з метою прозорості вирішила провести відбір та навіть дала право кожному учаснику конкурсу після відкриття конвертів зробити одну ставку на підняття своєї пропозиції», – пояснює він.

Найкращу пропозицію зробила компанія «Грінед», яка погодилася сплачувати «Укрзалізниці» за харчування пасажирів «Інтерсіті» понад чотири мільйона гривень на місяць. Це майже у 2,5 рази більше, ніж до того платила WOG.

«З огляду на баталії, які ведуться вже в соцмережах, а також вчорашню поведінку представника WOG на торгах, я прогнозую масовану медіа-атаку, адже ніхто не хоче втрачати 200 мільйонів гривень обороту на рік», – припускав Лещенко.

За його словами, щоб залишатися постачальником, WOG намагалася блокувати конкурс у Волинському суді.

Фото: facebook.com/dpuzshk/

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button