Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

До 2026 року доставку роздрібних товарів можуть здійснювати понад мільйон дронів замість 20 тисяч безпілотників, що використовують сьогодні. Це дані нового аналізу Педро Пачеко, старшого директора з аналітики Gartner, повідомляє Сities Тoday.

«Це можливість показати регуляторам, організаціям і навіть громадянам, що дрони є дуже корисним рішенням для декількох критичних завдань»,  зазначає Пачеко.

Дрони вже використовувались для доставки ліків та переміщення дослідних зразків у віддалених місцях під час пандемії. Безпілотні пристрої активно використовувались у розпал епідемії в різних містах Китаю, щоб зменшити кількість соціальних контактів.

Їх також використовують в декількох містах світу для контролю за дотриманням заходів безпеки, зокрема, соціального дистанціювання та санітарної обробки вулиць в Індії та Китаї. Така практичність використання дронів може прискорити більш активне залучення пристроїв до різних сфер діяльності людини.

Минулого року міжнародна логістична компанія DHL почала використовувати безпілотники в міських районах Китаю. За даними компанії, послуга скорочує час доставки в п’ять разів  з 40 до 8 хвилин на відстань до восьми кілометрів, може заощадити витрати до 80%, а також сприяє зменшенню вуглецевого сліду. Пачеко додав, що експлуатаційні витрати дронів принаймні на 70% нижчі, ніж фургонів служб доставки.

Остаточне рішення прийматимуть очільники міст. Адже міські чиновники мають розв’язати питання приватності, що непокоїть громадян та стало причиною судової заборони використання дронів у Парижі. Окрім того, потрібно буде вирішити та облаштувати локації для пунктів збору пакунків та розвантаження дронів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button