Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23583 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Нещодавно знову запрацювала інтернет-радіостанція Poolside.FM — сайт, стилізований під класичну радіостанцію, що дозволяє трохи зануритись в атмосферу кінця 90-х. Окрім переліку ретро-каналів станцій, тут можна рандомно переглядати різноманітні відеоролики того часу — рекламу, записи вечірок, кліпи, перегони та навіть уроки з фітнесу.

Сайт стилізовано під дизайн macOS 8, яку презентували влітку 1997 року, меню має вигляд іконок на робочому столі.  В переліку всього вісім іконок: власне радіо та tv-вкладки, де паралельно програвачу можна дивитися близько 70 ретро-роликів; poolchat, де можна спілкуватися з іншими слухачами; mixtapes, де є три годинні плейлісти; іконки-посилання на соцмережі та можливість запропонувати трек для ротації.

У вкладці poolside.txt є короткий опис історії станції, що «з’явилась одним жахливим дощовим літом у високогір’ї Шотландії». Дата дня та місяцю на уявному екрані корелює до сьогоднішньої, але рік залишається незмінним — 1997.

Сайт вперше запустили у 2014 році. Тоді там був список відтворення з YouTube, що склався з відеокліпи з 80-х, реклами та сцен із класичних фільмів того часу. Засновник станції, Марті Белл повідомив The Verge, що ідея Poolside.FM полягала в тому, щоб створити «різновид віртуальної відпустки, щоб підняти настрій».

Белл зауважив, що за весь час існування сайту він не витратив на його просування «ані копійки» й працював над ним сам. Хоча у 2014 році станцію він запускав разом з Грантом Макленоном. Сайт вже перетнув межу в більш ніж мільйон прослуховувань за останній рік.

Наразі Poolside.FM має близько 58 тис. підписників в Instagram. За словами засновника, його аудиторія сягає 4000 слухачів щомісяця. Влітку анонсовано вихід спеціального додатку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button