Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Нардепа від фракції «Слуга народу» та очільника парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександра Ткаченка делегують від фракції «Слуга народу» на пост міністра культури. Голосування відбудеться у четвер.

Заступник голови фракції СН Олена Кравчук в описі засідання, що пройшло в понеділок, додала, що «останні місяці він (Ткаченко) багато працював над порятунком креативних індустрій, підтримкою культури, йому вдалося напрацювати серйозний антикризовий пакет і ми переконані, що йому під силу очолити Мінкульт в такий складний період».

Ірина Верещук, колега Ткаченка про фракції, повідомила, що Ткаченка відразу призначили міністром, без «зловживання статусом в.о. (виконувача обов’язків), як у випадку з пані Буславець».

«Ми бачимо, що ОТ стає міністром культури і я не думаю, що він зможе і матиме так багато часу, щоб і балотуватися на міського голову Києва», – додала Верещук.

Ткаченко ж зазначив, що протягом останніх двох місяців співпрацював з виконувачкою обов’язків міністра культури, молоді та спорту Світланою Фоменко. Після призначення він у першу чергу планує прийняти закони щодо підтримки культури та креативних індустрій, чий стан оцінив як «надзвичайно тривожний».

«Сподіваюся, що спільними зусиллями з парламентом, з яким я працюю уже рік, ми зможемо зрушити справу щодо допомоги і культурі, і креативним індустріям більш ефективними темпами, у тому числі стосовно виділення додаткових коштів», – додав Ткаченко.

Світлина обкладинки: Укрінформ

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button