Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Забрудненя повітря у Києві з 26 травня по 1 червня було нижчим, ніж попереднього тижня, повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Цьому сприяли погодні умови – часті дощі та поривчастий вітер, пояснюють працівники обсерваторії. Враховуючи прогнози гідрометцентру на найближчі дні, погода й надалі сприятиме дещо чистішому повітрю.

Водночас минулого тижня в обсерваторії все ж фіксували перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій пилу, діоксиду сірки, формальдегіду та діоксиду азоту:

  • зокрема, пилу – у 1,2-1,4 рази на проспекті Перемоги поблизу метро «Святошин» та на Бессарабській площі
  • діоксиду сірки – у 1,1-1,3 рази на проспекті Перемоги, Бессарабській площі та на вулиці Олександра Довженка.
  • діоксиду азоту – у 4,3 рази вищим на вулиці Каунаській, у 3,2-3,9 рази – на вулиці Семена Скляренка, Бессарабській площі, Оболонському проспекті та проспекті Перемоги, вулиці Інженера Бородіна, у 2,1-2,8 рази. На інших постах міста, за виключенням проспекту Науки, 37 (біля метеомайданчика обсерваторії), де перевищень не спостерігалось;
  • формальдегіду – у 2,7 рази на вулиці Семена Скляренка; у 1,4-2,0 рази на інших постах міста, за виключенням проспекту Науки, де перевищень не спостерігалось.

Під час карантину якість повітря моніторять 15 стаціонарних постів обсерваторії Срезневського. З 26 травня по 1 червня було відібрано та проаналізовано 1338 проб повітря.

Нагадаємо, у Києві травень 2020 року виявився найхолоднішим з початку століття.

Фото: facebook.com/CGO.Official

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button