Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У першому кварталі 2020 року середньомісячна зарплата жінок склала 9785 гривень, що на 21,3% менше, ніж середньомісячна зарплата чоловіків – 12 438 гривень. Про це повідомляє Державна служба статистики України.

РБК-Україна зазначає, що за даними Держстату, у попередні роки жінки заробляли ще менше. Так, у третьому кварталі 2019 року різниця між зарплатами жінок і чоловіків становила 24,3%.

У квітні середня номінальна зарплата штатного працівника у квітні 2020 року склала 10 430 гривень. Це майже на 9% менше у порівнянні березнем.

За даними дослідження проєкту ООН, найбільший розрив між зарплатами жінок і чоловіків – у Донецькій області, а найменший – на Закарпатті.

Дивіться також: Серія соціальних роликів про гендерну рівність від Мінінформполітики

Фото: You X Ventures, Unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button