Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Адміністрація Бессарабського ринку вирішила створити на його базі музей. Музей буде присвячено історії ринку та будівлі – пам’ятці архітектури.

«Ми хочемо передати історію наступним поколінням у можливий для нас спосіб: зібрати всі дотичні матеріали у одному місці, аби якомога детальніше відтворити багаторічне життя Бессарабського ринку», – повідомив директор ринку Микола Ковальчук.

Ініціатори закликають усіх охочих ділитися фотографіями, артефактами та іншими матеріалами, які можуть стати в нагоді для створення експозиції та наративу майбутнього музею. Зв’язатися можна поштою [email protected] або телефоном +38(044)234 92 07.

Читайте також: Історія Бессарабської площі у фотографіях з 1865 року і до сьогодні

Бессарабський ринок було збудовано 1912 року на кошти цукрозаводчика Лазаря Бродського. Архітектори – Генрик Гай та Михайло Бобрусов. Фасади ринку прикрашені рельєфами на пасторальні теми, а арки входів вінчають голови биків.

2013 року було вирішено реставрувати Бессарабський ринок, але роботи у цьому напрямку досі залишаються на стадії розробки проєкту.

Читайте також: Директор Бессарабського ринку про очищення від вивісок, пішохідну зону та реставрацію будівлі

На фото: Київський міський ринок у 1910-х роках, Вікіпедія

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button