Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23509 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

12-поверхова житлова будівля, яку планують звести впритул до Чкалівського скверу в історичному центрі Києва, має «абсолютно нормальну поверховість для цього місця», запевняє Роман Ткаченко, директор компанії-забудовника «Ділайвест». Його позицію опублікували Факти.

Забудовник називає проблему «штучно створеною», а супротивників забудови – «псевдоактівістами».

Директор наголошує, що будівництво ведеться не в самому сквері, а на суміжній ділянці. Більш того, запевняє, що у лютому цього року компанія вирішила відмовитися від частини ділянки і подала клопотання про передачу 170 квадратних метрів «для потреб скверу».

Раніше видання Наші гроші повідомляло, що ділянка під забудову фактично є частиною скверу імені Чкалова. Депутатка Київради Ольга Балицька, яка виступає від імені супротивників забудови, також зазначала, що ділянка «межує та захоплює частинку скверу». Місцеві жителі вважають, що внаслідок забудови сквер фактично перетвориться на прибудинкову територію.

«Наші гроші» також зауважували, що висота будівлі складатиме орієнтовно 56 метрів, у той час як у центральному історичному ареалі Києва, відповідно до Генплану, висота будівель не має перевищувати 27 метрів.

Забудовник запевняє, що будівництво має тривати, бо зараз будмайданчик небезпечний і псує місто.

«Замість небезпечного майданчика з недобудовою, що псує вигляд в самому центрі міста і є магнітом для неблагонадійних верств населення, місцеві жителі отримають самодостатній будинок високого класу з благоустроєм прилеглої території», – зазначає Ткаченко.

Він також перераховує вигоди, які отримає чи вже отримала громада від будівництва багатоповерхівки: ремонт і заміна комунікацій, нові робочі місця та податки, а ще забудовник відремонтував фасад і вікна в сусідньому будинку.

Візуалізація проєкту будинку з 12 поверхами на стилобаті

Нагадаємо, другого червня земельна комісія Київради проголосувала за поновлення договору оренди ділянки землі біля Чкалівського скверу.

Будівництво ведеться на ділянках площею 0,3 гектара та 0,05 гектарів, які належать Інституту геології НАН України. У 2017 році на цих ділянках почалися будівельні роботи, частину скверу перегородили будівельним парканом. У квітні 2017 року Міністерство культури зупинило будівництво.

Балицька вважає, що Київрада має достатньо підстав для розірвання договорів: незаконне об’єднання трьох ділянок; будівництво на основній ділянці не дозволяється цільовим призначенням ділянки; частина скверу фактично була самозахоплена.

Фото: Валерий Томашевский, Facebook

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button