Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23487 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Пандемія коронавірусу, на думку природоохоронців, може спричинити сплеск забруднення океану. Адже відтепер до пластикових відходів додаються й одноразові маски, що «плавають, ніби медузи», та латексні рукавички, розкидані по морському дну, повідомляє the Guardian.

Ще до початку пандемії занепокоєння природоохоронців викликав щорічний «вилов» 13 мільйонів тонн пластику, кількість якого на 2018 рік підрахували в ООН. Згідно з дослідженнями UN Environment, в Середземне море щороку потрапляє 570 тисяч тонн пластику.

На початку цього року поблизу Гонконгу, після обстеження морського сміття на незаселених островах Соко, там виявили десятки одноразових масок.

«На пляжі завдовжки у 100 метрів ми знайшли близько 70 масок, через тиждень  ще 30. І це на незаселеному острові!»,  повідомив Гері Стоукс з  місцевої природоохоронної організації OceansAsia.

Французька неприбуткова організація Меr Propre, що регулярно збирає сміття вздовж Лазурного узбережжя, знайшла десятки рукавичок, масок та пляшечок від санітайзерів для рук, що плавали у Середземному морі. В організації зазначили, що їхня кількість наразі невелика, проте вона вже викликає занепокоєння в активістів, бо все більша кількість відходів епідемії потрапляє до океану, повідомляє Оceanographic Мagazine.

Лоран Ломбард з Меr Propre закликав громадськість та чиновників бути відповідальними, адже, враховуючи кількість реалізованих одноразових масок, незабаром у водах Середземномор’я «може з’явитися більше масок, ніж медуз».

Фото зі сторінки організації Меr Propre у Facebook

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button