Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23429 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Дніпрі вже півтора роки триває реконструкція планетарію. Вчора на своїй сторінці у Facebook громадська діячка і радниця міністрів інфраструктури та цифрової трансформації Яніка Мерило поширила світлини того, як зараз виглядає приміщення ззовні та зсередини.

На момент початку реконструкції будівля була в аварійному стані.

Наприкінці 2018 року група компаній «Ноосфера» винайняла приміщення планетарію на умовах капітального його ремонту. Наразі більшість робіт вже виконана.

Окрім «Ноосфери», над проєктом оновлення працювали громадська організація «Аерокосмічний музейний центр культури і освіти молоді» та Дніпровська міська рада. Міський голова Борис Філатов після закриття приміщення на ремонт повідомив, що «Ноосфера» вклала 50 мільйонів власних коштів в оновлення будівлі.

«На основі довгострокової оренди Noosphere виділяє 50 мільйонів гривень своїх коштів. Чи не в кредит. Не за щось. Як подарунок місту … Уже й залучена архітектурна компанія «Dolnik & CО», яка зробила перші ескізи»,  також написала Мерило.

За останні 50 років у будівлі майже не проводили ніяких ремонтних робіт. Тож протягом цього ремонту тут встигли поміняти буквально все, повідомляють Vgorode.dp. Купол зоряного залу відбудували практично наново, як і повністю оновили інтер’єр, який став світлим і більш сучасним. Також зміцнили бетонну стіну, що підпирає схил, на якому стоїть будівля.

Очікується, що після відновлення роботи діяльність закладу має стати максимально прозорою, працюватиме система електронних квитків, за допомогою якої міська рада зможе контролювати доходи планетарію.

Голова правління ГО «Аерокосмічний музейний центр культури і освіти молоді» Михайло Рябоконь повідомив, що у 2021 році на майданчику за планетарієм має з’явитися музей застарілої космічної техніки та фудзона. Окрім того, у майбутньому планують зробити скляний оглядовий майданчик над планетарієм, де буде обладнаний клас з телескопами.

Візуалізація проєкту оновлення планетарію Dolnik & CО

Усі фото зі сторінки Яніки Мерило у Facebook

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button