Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На вулиці Золотоворітській «Київавтодор» облаштував велосипедну смугу, повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

Нова смуга завдовжки 200 метрів поєднується велосипедним переїздом із нещодавно облаштованою велосмугою на вулиці Ярославів Вал.

Ширина велосмуги у два метри в майбутньому дозволить зробити тут смугу контрруху, яка поєднає Ярославів Вал та Рейтарську. Але зустрічний рух велосипедів зможуть організувати лише після затвердження змін до ДБН. Пропозиції щодо цих змін надав Сектор розвитку веломережі.

Фото: Департамент транспортної інфраструктури КМДА

У Департаменті зазначають, що в Києві це перша ділянка велоінфраструктури, де використали комбінацію зменшеної розмітки 1.13 та 1.20 («Дати дорогу»).

Велосмуга на Золотоворітській має спільний напрямок одностороннього руху і примикає як другорядна до Ярославового Валу, яка в свою чергу, є головною дорогою. Виїжджаючи на Ярославів Вал, велосипедисти мають дати дорогу іншим транспортним засобам і лише потім перетнути її.

Нагадаємо, у КМДА створять «Київську майстерню міста», яка надаватиме пропозиції та рекомендації щодо проєктування вулиць.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button