Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

КП «Київбудреконструкція» сповістило про початок реконструкції на Трухановому острові зони відпочинку «Центральна». Мова йде про «створення рекреаційного маршруту з благоустроєм прилеглої території».

Виконавець робіт  компанія ТОВ «Будмонтажсервіс I», яка фігурує у порушеній проти «Київзеленбуда»  кримінальній справі. Вартість цієї реконструкції оцінили майже у 150 мільйонів гривень.

У пояснювальній записці до проєкту розпорядження виконавчого органу КМДА «Про реконструкції зони відпочинку “Центральна” в частині створення рекреаційного маршруту з благоустроєм прилеглої території на Трухановому острові в Дніпровському районі м. Києва» зазначають, що головною метою реконструкції є розбудова інфраструктури для спортивних заходів киян. Адже побудовані у 1960-х роках пішохідні доріжки наразі частково зруйновані та непридатні для прогулянок та поїздок велосипедами.

Проєкт передбачає повну реконструкцію зони відпочинку. Згідно з технічним завданням, підрядник має облаштувати мережу пішохідних зв’язків, що об’єднуватимуть території зон відпочинку в єдиний комплекс (з оптимальною доступністю до будь-якої точки на території).

Також заплановано оновлення асфальтового покриття, улаштування посівного газону та квітників, заміну малих архітектурних форм  лавок, сміттєвих урн, ліхтарів та питних фонтанів (їх виготовлятимуть за індивідуальним замовленням, але в єдиній стилістиці).

 

Раніше, у 2018 році, орієнтовну вартість реконструкції цієї зони оцінили у 214 млн гривень.

У квітні минулого року Подільська прокуратура Києва запідозрила «Київзеленбуд» у змові з її постійним підрядником ТОВ «Будмонтажсервіс I» та у розтратах бюджетних коштів, виділених на ремонт Куренівського парку. Його капітальний ремонт комунальники замовили ще у вересні 2018 року за 17 млн гривень.

Читайте такожТруханів острів став ландшафтним заказником

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button