Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Місто Львів стало переможцем у конкурсі сталості від ЄБРР у категорії «Екологічна та соціальна практика» за прихильність до екологічності у комунальних послугах, повідомляє Львівська міська рада.

Львів розробив вісім муніципальних проектів із ЄБРР у таких сферах комунальних послуг:

  • громадський транспорт,
  • електронні квитки,
  • тверді відходи,
  • очищення стічних вод,
  • виробництво біогазу,
  • центральне опалення,
  • відновлення доріг.

У міськраді зазначають, що Львів був одним з перших муніципалітетів в Україні, який взяв на себе зобов’язання з добровільного скорочення викидів CO2, згідно з Пактом мерів ЄС.

Очікується, що після впровадження муніципальні проєкти лише з ЄБРР приведуть до скорочення викидів вуглецю на 360 тисяч тонн щорічно. Це еквівалентно висадці 5,9 мільйонів дерев або вивезення 76 тисяч автомобілів із дороги.

Щорічні нагороди Європейського банку реконструкцій і розвитку за сталість (EBRD Sustainability Awards) відзначають досягнення міст-клієнтів ЄБРР у п’яти категоріях: сталий енергетичний ресурс; стійкість до клімату; найкраща екологічна та соціальна практика; екологічні та соціальні інновації; гендерна та економічна інклюзія.

У 2020 році 16 міст із 11 країн були відібрані до золотих, срібних та бронзових нагород.

Нагадаємо, Львів зобов’язався повністю перейти на відновлювальну енергетику до 2050 року.

Фото: Nico Benedickt, Unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button