Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Гідропарку, де розпочався капітальний ремонт і бетонування берега, оселилися берегові ластівки. Київські екологи звинуватили КП «Плесо» у знищенні колонії птахів, натомість комунальники запевняють, що припинили роботи.

Капремонт роблять у зоні відпочинку «Молодіжна» на півдні Долобецького острова, який входить до складу Гідропарку. Це частина регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови».

Фото: пресслужба КП «Плесо»

Київський еколого-культурний центр заявляє, що землерийна техніка наполовину знищила гнізда ластівок, які саме годують пташенят. Крім того, на березі вирубали дерева та знищили іншу рослинність.

Екологи нагадують, що до 15 червня в Україні триває сезон тиші – обмеження господарської діяльності у місцях масового розмноження та вирощування потомства диких тварин.

У «Плесі» заявляють, що ластівки оселилися саме в насипах, які утворила техніка під час ремонтних робіт.

Фото: пресслужба КП «Плесо»

У квітні, вирівнюючи берегову лінію, робітники вирили траншею вздовж берега. В результаті утворились насипи пухкого піску. На початку травня сюди прилетіли ластівки і створили у цих насипах гнізда.

«Коли робітники КП “Плесо” помітили у свіжостворених насипах піску гнізда, роботи були призупинені. Наразі техніка та ремонтники на майданчику не працюють, що зафіксували журналісти, які приїздили до пляжу “Молодіжний”. Ми чекаємо, поки птахи виведуть пташенят та полишать свої гнізда. За твердженням орнітологів, це буде через тиждень-два», – запевняють комунальники.

Фото: пресслужба КП «Плесо»

Як доказ на користь того, що техніка не порушувала допустимий рівень шуму, у «Плесі» наводять той факт, що ластівки не злякалися й обрали саме це місце для виведення пташенят.

Комунальники запевняють, що відновлять роботи лише після того, як ластівки залишать свої гнізда.

Тим часом, екологи подали скаргу до Державної екологічної інспекції та Комісії Київради з питань екологічної політики. Вони вважають, що комунальники порушили статті 39 та 63 закону «Про тваринний світ».

На обкладинці фото: пресслужба Київського еколого-культурного центру

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button