Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

12 червня на Контрактовій площі учасники ультраправої організації «Традиція і порядок» напали на активістку «Феміністичної майстерні» та учасницю ініціативи «FemSolution», які відклеювали з паркану Гостинного двору плакати з антигендерними гаслами, повідомляє «Феміністична майстерня».

Інцидент стався ввечері. Активістки вирішили відклеїти плакати зі слоганами «Стать – це стать. Гендер не існує», «Традиція сім’я порядок», «Бог і батьківщина» та зображення меча, що розрізає ЛГБТ-прапор. Подібні заклики можна розцінити як пропаганду, яка порушує Закон України «Про засади запобігання та протидії дискримінації». Дівчат, що знімали плакати оточила група з, приблизно, 15 молодих чоловіків спортивної статури з «Традицій та порядку».

Вони притиснули жінок до паркану, застосовували фізичну силу та кричали образи гомофобного характеру. Одну дівчину вдарили в обличчя рукою, іншу – трафаретом «Традиція і порядок». Їх періодично штовхали та смикали за сумки, у одної з дівчат в результаті сутички розбився екран мобільного телефону в сумці.

На вимоги дівчат не чіпати їх та дати пройти, чоловіки погрожували побиттям, а один з чоловіків вдавався до психологічного насильства – підходив впритул по черзі до кожної дівчини, кричав в обличчя, лупив рукою по паркану поруч з головами дівчат.

Двоє представників «Традиція і порядок» зафільмували весь інцидент на мобільні телефони.

Поліція на місце події так і не прибула. Інцидент закінчився, коли представники «Традиції і порядку» вирішили розійтись за власною волею.

Фото обкладинки: pixabay

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button