Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Комісія Київради з питань містобудування та землекористування скасувала своє рішення про поновлення договору оренди землі біля Чкалівського скверу та одразу ж другим рішенням відмовила забудовнику у поновленні цього договору.

Про це повідомила депутатка Київради Ольга Балицька, зазначивши, що це рішення – прямий наслідок волевиявлення місцевої громади, яка протистояла забудові.

«Але проблему це, на жаль, не вирішує – поки на сесії не буде прийняте рішення про розірвання договору оренди, Чкалівський залишається під загрозою», – зауважила Балицька.

За її словами, депутати Київради вже двічі «зривали» голосування за цей проєкт, але зараз він знову включений до порядку денного – «першим пунктом у розділі, що стосується розірвання договорів оренди».

Читайте такожКонфлікт у Чкалівському сквері: депутати обіцяють «задовольнити громаду», забудовник — змінити проєкт

На початку червня земельна комісія Київради проголосувала за поновлення договору оренди ділянки землі біля скверу імені Чкалова, який розташовано у центрі Києва.

Компанія-забудовник «Ділайвест» планує звести впритул до скверу 12-поверхову житлову будівлю і наголошує, що будівництво ведеться не в самому сквері, а на суміжній ділянці.

Водночас видання Наші гроші повідомляло, що ділянка під забудову фактично є частиною скверу імені Чкалова. Депутатка Київради Ольга Балицька, яка виступає від імені супротивників забудови, також зазначала, що ділянка «межує та захоплює частинку скверу». Місцеві жителі вважають, що внаслідок забудови сквер фактично перетвориться на прибудинкову територію.

Будівництво ведеться на ділянках площею 0,3 гектара та 0,05 гектарів, які належать Інституту геології НАН України. У 2017 році на цих ділянках почалися будівельні роботи, частину скверу перегородили будівельним парканом. У квітні 2017 року Міністерство культури зупинило будівництво.

Фото: Олександр Гороховський

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button