Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київські водії стали їздили без номерних знаків після того, як у столиці почала працювати система автофіксації порушень правил дорожнього руху. Про це повідомив командир третього батальйону Партрульної поліції Києва Євген Зборовський.

Він опублікував 20 фотографій з автомобілями, на яких номерний знак було затерто або знято.

Фото: Євген Зборовський

«Думали, що сховались від камери, а лишень гарантовано привернули увагу патрульних», – зазначив Зборовський.

Він зауважив, що 170 гривень штрафу – замало, аби попередити такий спосіб обману автоматичних камер. Він вважає, що сума має бути принаймні удесятеро більшою.

Фото: Євген Зборовський

Водночас, на думку Зборовського, час, витрачений на отримання постанови, і бесіда з патрульними теж мають свій ефект.

Система фотовідеофіксації порушень ПДР почала працювати у Києві з опівночі першого червня. Вже о 00:01 камери зафіксували автомобіль, який перевищив швидкість на Чоколівському бульварі. А за перші 17 годин роботи камери зафіксували понад 35,7 тисячі порушень. Надалі камери неодноразово фіксували швидкість понад 200 км/год.

Фото: Євген Зборовський

Система визначає як порушення перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год. Водію загрожує штраф у 255 гривень. В разі, якщо швидкість перевищено більш як на 50 км/год, – штраф зростає до 510 гривень.

Поки що камери фіксують тільки порушення швидкісного режиму. Та вже цього року обіцяють, що система фіксуватиме й інші порушення – проїзд на заборонений сигнал світлофора, порушення правил зупинки, стоянки, а також рух смугою для громадського транспорту, тротуаром тощо.

У Киє наразі встановлено 20 камер. Адреси камер фотовідеофіксації та дозволена швидкість руху – за посиланням.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button