Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Оперний театр Лісеу, що в Барселоні, відновив роботу після закриття на карантин майже на три місяці. Перший концерт зіграли для заповненого залу, місця в якому від партеру до останнього балкону займали виключно рослини, повідомляє The Guardian.

Ідея зіграти такий концерт прийшла іспанському художнику-концептуалісту Євгеніо Ампудія, який сказав, що під час карантину він отримував багато натхнення від зв’язку, який побудував з природою під час пандемії.

«Я спостерігав за тим, що відбувалося з природою за весь цей час, слухав співи птахів. Рослини в моєму саду та зовні почали рости швидше. І, без сумніву, я подумав, що, можливо, я можу зараз набагато інтимніше співвідноситися з людьми та природою», — повідомив митець.

Захід провели на наступний день після того, як в Іспанії скасували загальнодержавний режим надзвичайної ситуації, пов’язаний з карантином. У театрі відзначили, що його метою було наголосити на цінності мистецтва, музики та природи.

За задумом організаторів, такий концерт має допомогти осмислити абсурдність стану людини в епоху пандемії коронавірусу — люди стали «аудиторією, яку позбавили можливості бути глядачем».

Читайте також: Берлінський театр переоблаштували для роботи після карантину. Що змінилося?

Фото: Nacho Doce /  REUTERS 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button