Одноразові меню та столики на чотирьох: за яких умов ресторанам Києва дозволили приймати відвідувачів?
Увійти до закладу можна тільки у супроводі персоналу.
Увійти до закладу можна тільки у супроводі персоналу.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 121 днів. За цей час ми опублікували 24983 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
У Києві закладам громадського харчування дозволили приймати гостей всередині приміщень. Про це йдеться у розпорядженні КМДА від 22 червня.
Водночас у КМДА висунули низку умов до перебування відвідувачів усередині кав’ярень та ресторанів. Так, увійти до закладу можна тільки у супроводі персоналу. Меню має бути або безконтактне, або одноразове – папірець, до якого доторкнувся відвідувач, слід утилізувати.
Гості повинні бути в масці, коли заходять у заклад і пересуваються по ньому. Працівники завжди обслуговують гостей у масках, окулярах і рукавичках.
Багаторазовий посуд слід мити виключно за високої температури у посудомийній машині. У розпорядженні зазначається, що якщо ресторан обирає одноразовий посуд, той має бути з паперу або картону – пластиковий не згадується. Водночас прибори, соломинки, мішалки мають бути в індивідуальній упаковці.
За одним столиком може сидіти не більш як чотири людини (діти до 14 років не рахуються), а відстань між столиками має бути не меншою ніж півтора метра.
Черги до туалету – заборонені.
Закладам наразі заборонено відкривати дитячі кімнати, готувати їжу на відкритих кухнях і відкривати буфети самообслуговування. У банкетах можуть брати участь не більш як десять осіб.
За даними Міністерства охорони здоров’я, станом на 23 червня Київ готовий до послаблення карантину.
За останню добу в Києві виявили 61 новий випадок коронавірусної хвороби, троє хворих померли. Напередодні COVID-19 підтвердили у 43 людей, перед тим кількість нових випадків два дні поспіль перевищувала 70 осіб.
Читайте також: У Швеції відкриють ресторан «Ніде» зі столиками посеред лісу та поля
Фото: Marco Testi, Unsplash
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті