Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23576 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Здоров’я, тривалість життя та рівень комфорту домашніх тварин формуються різними факторами. Але найголовніший аспект догляду — правильне харчування. Власників собак хвилюють багато питань:

  • Яка їжа максимально корисна?
  • Як часто потрібно годувати собаку?
  • Як розрахувати правильні порції? 

Вичерпні відповіді на ці питання пропонує зоомагазин Дог. Експерти компанії допоможуть підібрати найкраще харчування для тварин.

Купити корм для собак: важливі критерії та поради ветеринарів

Вибір виду харчування — одне з найважливіших питань. Ви можете купити корм для собак чи пропонувати тварині натуральну їжу. Суперечки між прихильниками цих варіантів не припиняються. Але фахівці радять порівнювати поживні властивості та склад. Якісний сухий корм містить повний спектр компонентів, необхідних для збереження здоров’я тварин. Аналогічний склад білків та жирів, вуглеводів та вітамінів у випадку харчування натуральною їжею необхідно підбирати індивідуально у собачого дієтолога. Це коштує набагато дорожче. Власнику доведеться витрачати час на вимірювання щоденних порцій кожного інгредієнта і приготування їжі. Сухий корм для собак — найкращий варіант. Саме його обирають ветеринари для своїх улюбленців. 

Як часто годувати пса? Відповідь на це питання залежить від віку тварини та стану її здоров’я:

  • з моменту відлучення від матері до 4 місяців цуценят годують 4-5 разів на день;
  • від 4 до 6 місяців — 3-4 рази;
  • від 6 до 12 місяців — 2-3 рази.

Коли собаці виповнився рік, вона стає дорослою. Добова норма їжі розподіляється на 2 прийоми. Потрібно перейти на відповідний корм. Літнім псам доцільно розділити добовий обсяг їжі на 3 прийоми.

Скільки корму має вживати тварина впродовж дня? Не це питання немає однозначної відповіді. Добова норма визначається в залежності від породи, віку, активності та фізичних навантажень, динаміки ваги. Експерти радять купити сухий корм з рекомендованою нормою споживання. Обсяг порцій визначається дослідним шляхом:

  • миска з кормом повинна бути доступна собаці впродовж 15-20 хвилин. Якщо за цей проміжок часу у ній залишилась їжа, об’єм порції варто зменшити;
  • пес з’їдає весь корм впродовж 20 хвилин? Варто уважно слідкувати за набором ваги тіла. Перевищення норми свідчить про необхідність зменшувати порції, навіть коли ваш улюбленець випрошує їжу;
  • якщо собака з’їдає все, вилизує миску, шукає і просить їжу в перервах між годуваннями і при цьому не набирає вагу чи худне, варто збільшити порцію.

Помітили відсутність апетиту в тварини? Пес їсть багато, але втрачає вагу? Слід звернутися до ветеринара.

Велике значення має якість та енергетична цінність корму. Магазин Dog пропонує огляди найкращих пропозиції на ринку. Тут можна дізнатися про критерії вибору харчування для тварин.  Весь ассортимент сухого корму Ви можете переглянути тут.

Магазин Дог запрошує замовити корм для собаки: продукція всесвітньо відомих брендів на вигідних умовах. 

Компанія пропонує харчування від виробників з бездоганною репутацією. Тут можна замовити корм для собаки з урахуванням усіх індивідуальних особливостей організму. На сайті dog.com.ua багато пропозицій найвищої якості. При невеликому розмірі порцій тварини отримують повний обсяг поживних речовин:

  • Grandorf корм для собак (Бельгія). Це гіпоалергенне харчування класу Холістик. 70% в складі — якісне свіже м’ясо та риба;
  • корм Вrit для собак (Чехія). Продукцію бренду рекомендують ветеринари як одне з найкращих рішень зі збалансованим складом;
  • Monge корм для собак. Італійська компанія пропонує харчування з великим відсотком свіжого м’яса. В складі є повний комплекс білків, вуглеводів, кислот та вітамінів.

Важлива перевага інтернет-магазину Дог — індивідуальні консультації з вибору харчування для тварин. Тут працюють досвідчені фахівці, що самі є власниками собак. Вони допоможуть підібрати найкращі рішення у будь-якому ціновому діапазоні з урахуванням індивідуальних особливостей організму вашого улюбленця.     

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button