Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кількість зелених насаджень у Києві вдвічі перевищує норму, заявив в інтерв’ю Вечірньому Києву виконувач обов’язків директора «Київзеленбуду» Олексій Король.

Так, за його словами Правила утримання зелених насаджень передбачають не менш як 13,2 квадратного метра зелених зон на одну людину. На початок цього року цей показник у Києві становить 23,13 квадратного метра, запевняє Король.

Тимчасовий керівник «Київзеленбуду» також заявив, що екологічні проблеми Києва слід вирішувати, заміняючи старі дерева на нові. «Молоді дерева краще очищують повітря, ніж старі», – стверджує він.

Видання КиевВласть зауважує, що офіційної інформації про площу зелених зон Києва наразі немає у відкритому доступі, а інвентаризація зелених насаджень у столиці не проводилася вже близько двадцяти років.

Торік замдиректора КП «Київський інститут земельных відносин» Михайло Варламов повідомив, що з Програми розвитку зелених зон Києва від 2005 року слід виключити 748 гектарів зелених зон, які за цей час було передано в оренду або забудовано розв’язками та іншими інфраструктурними об’єктами.

У січні цього року КМДА погодила виділення 2,7 мільйона гривень на розробку нової, актуальної Програми розвитку зелених зон Києва. Підготувати її обіцяють до жовтня 2020 року.

Нагадаємо, дослідники-урбаністи проаналізували проєкт Генплану-2040 і дійшли висновку, що він не містить актуальних і сталих містопланувальних рішень, які б враховували кліматичні зміни.

Зокрема, у Генплані міститься пропозиція збільшити площі озелененої території з 18,2 до 23,2 квадратного метра на людину, а також створити буферні парки площею близько 1600 гектарів – тобто облаштувати відпочинкову інфраструктуру на території нинішніх лісів.

Фото: facebook.com/zelenbud

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button