Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У травні в Києві закрили на ремонт підземні переходи, що ведуть з проспекту Науки до Центрального автовокзалу та Деміївського ринку. Доки тривають ремонтні роботи, пішоходи зможуть перейти вулицю через наземний перехід із світлофором.

Ремонтом переходів займається кондитерська корпорація Roshen, що має на меті перетворити переходи на арт-об’єкти — обидва розмалюють відомі українські муралісти та графіті-художники: Саша Корбан, Андрій Кальков, Славік Шум.

Для зручного візуального орієнтування в просторі підземки, художники розробили певну навігаційну систему: різні напрямки переходів відрізнятимуться між собою за кольором та тематикою зображень, що допоможе пішоходам легше зорієнтуватися. Наприклад, сині кольори вказуватимуть дорогу до Автовокзалу, відтінки жовтого — до Roshen Plaza, сірого — до бібліотеки ім. Вернадського, а бірюзово-помаранчева гама — до Деміївського ринку. Окрім кольорових орієнтирів, у своїх абстрактних композиціях митці використовують також і тематичні елементи, що асоціюються з тим чи іншим об’єктом (книги, валізи, автобуси з пасажирами тощо).

Окрім візуального оновлення просторів, коштом Рошен заплановано заміну освітлення та дренажних насосів.

Відкриватимуть переходи поетапно: перший — у другій половині липня, другий (що веде від кута фабрики до ринку і автовокзалу) обіцяють закінчити до першого вересня.

Усі зображення з пресрелізу Рошен

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button