Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Українець Іван Лях цими вихідними побував у Греції та розповів у себе в Facebook, як влаштовано перебування туристів у європейській країні після пом’якшення карантину.

Офіційно Греція відкривається для туристів з першого липня, та на сайті грецького МЗС повідомляється, що країна радо вітає подорожніх з усього світу. Під час реєстрації в аеропорту Іван Лях повідомив, що мета його візиту – «приватна поїздка».

По прибутті подорожньому роблять тест на COVID-19, результати слід очікувати 24 години. Якщо він негативний, гість може прямувати далі до місця призначення, якщо позитивний – доведеться піти на карантин. При цьому всі витрати на медичні послуги покриває грецька держава, навіть якщо гість не має страхового полісу.

За словами Ляха, у готелі всі співробітники носять прозорі захисні екрани. Водночас гості готелю не зобов’язані носити масок та інших засобів захисту, хоча маску додають до набору в готельному номері. «За три дні не бачив у готелі жодної людини в масці», – пише він.

Проте відвідувачам рекомендують дотримуватися дистанції у два метри. Для цього у приміщеннях нанесено на падлогу наліпки з розміткою та написами. До ліфту не можна заходити більш як чотирьом людям одночасно. Диспенсери з антисептиком встановлено скрізь.

Одноразові чохли в орендованому автомобілі (ліворуч) та табличка, яка повідомляє про те, що ручки дверей дезінфіковано (праворуч). Фото: facebook.com/ivan.lyakh.1

На сніданку в готелі відмовилися від шведського столу. Всі старви замовляються за меню. Офіціанти не торкаються їжі, підвозячи замовлення на столику. Всі страви закрито кришками, гарячу їжу гість дістає сам із боксу для розігріву.

На пляжі рушники та чохли для ліжаків запаковано в одноразові пластикові пакети.

Носити маски на вулиці, повідомляє Іван Лях, не обов’язково. Проте їх потрібно вдягати, заходячи до магазину чи іншого громадського місця. На зупинках громадського транспорту люди також стоять у масках. За відсутність маски у громадському місці загрожує штраф у 150 євро.

Іван Лях доходить висновку, що Греція готова приймати туристів цього літа й навряд чи обмежуватиме в’їзд надалі. Водночас ризик для туризму він бачить у недостатній заповнюваності літаків – на рейсі WizzAir Київ-Афіни, яким він летів до Греції, було зайнято лише 15% місць.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ створило інтерактивну карту для планування подорожей за кордон під час пандемії коронавірусу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button