Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 87 днів. За цей час ми опублікували 24664 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Фінляндії без публічного оголошення змінився особовий склад та логотип командування військово-повітряних сил, повідомляє DW. На старому логотипі була зображена свастика — символ, що має глибоко-стереотипну прив’язку до нацистської Німеччини.

Прессекретар фінських ВПС повідомив, що новий логотип був розроблений у січні 2017 року: ним став орел та коло з крил. До цього повітряні сили використовували символ свастики майже століття — з 1918 року.

Нова емблема ВПС Фінляндії. Зображення з вікіпедії

Першим помітив заміну академік Гельсінського університету Тейво Тевайнен. Він зазначив, що логотип оновили через те, що свастика може потенційно використовуватися проти фінської армії та впливати на ставлення молоді до військових.

Як свастика стала символом ВПС Фінляндії?

Символ потрапив у Фінляндії через шведського дворянина, графа Еріка фон Розен, який у 1918 році подарував військово-повітряним силам Фінляндії літак, де на фюзеляжі було намальовано синю свастику, який Розен вважав символом удачі.

Зазначається, що на той момент, у 1918 році, Ерік фон Розен не мав відношення до нацистів, але пізніше стало відомо, що його зять був особистим другом Гітлера.

Тож надалі, на літаках фінських ВПС продовжували використовувати цей символ, який з часом почали асоціювати з антисемітизмом — після того, як Гітлер «запозичив» свастику для нацистської партії.

Фото з матеріалу DW

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button