Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Конгресі США листом закликали президента Зеленського посилити енергетичну безпеку України, запровадивши інтенсивний розвиток відновлюваної енергетики. Укрінформ отримало листа від Американсько-української ділової ради (USUBC).

Американські високопосадовці нагадали про «багато вливань» в енергетичну галузь України, зокрема й про понад $2 млрд іноземних інвестицій у сферу відновлюваних джерел енергії.

«Пишемо вам, аби висловити нашу рішучу підтримку зусиллям України зі зміцнення її енергетичної безпеки, в тому числі шляхом розвитку відновлюваної енергетики. Ми закликаємо ваш уряд брати участь у переговорах з ключовими учасниками галузі, щоб гарантувати постійні іноземні інвестиції, а також зростання в цьому стратегічному секторі»,  — пишуть в Конгресі.

У листі згадали впливові світові організації, що вже долучилися до розвитку української відновлювальної енергетики. Це американська компанія GE Wind Energy, що постачає вітрогенератори, та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), провідним акціонером якого є США, що виділив $600 млн на проєкти відновлювальної енергетики. Окрім того, конгресмени зазначили, що Міжнародна фінансова корпорація з розвитку має намір вкласти у розвиток відновлюваної енергетики в Україні $400 млн, а також страхувати політичні ризики для проєкту вітроенергетики в Україні.

Законодавці США також висловили сподівання на співпрацю з Україною щодо розширення інвестиційних можливостей у ключових галузях енергетики, включаючи вітряну, сонячну, біопаливну, гідро- та геотермальну енергетику.

У Конгресі схвалили залучення Секретаріату Енергетичного співтовариства до посередництва для досягнення консенсусу між суб’єктами ВЕД та промисловості в Україні, та порадили продовжувати такий підхід у переговорах з інвесторами вітрової та сонячної енергетики. Крім того, конгресмени зазначили, що такий підхід дасть змогу посилити авторитет України та залучити більше прямих іноземних інвестицій в енергетичний сектор.

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Обкладинка: будівля Конгресу США з сайту pnnd.org

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button