Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На вулиці Липинського облаштували велосипедну смугу завдовжки 400 метрів, яка сполучатиме велотрек та майбутню велосмугу на вулиці Івана Франка, повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

Велосмугу на вулиці Франка облаштовують вже зараз, в рамках ремонту.

Вулиця Липинського. Фото: Департамент транспортної інфраструктури КМДА

На бульварі Тараса Шевченка велосипедистам дозволили їхати виділеними смугами громадського транспорту на відтинку 3,7 кілометра. На бульвар виходитиме майбутня велосмуга на Франка, а також вже чинні на вулицях Леонтовича та Пушкінській. У перспективі планують додати велосмугу на Терещенківській.

«Добре, що роблять велосмуги й одразу починають евакуйовувати звідти авто, привчають народ до наявності та поваги до велоінфраструктури. Недоліки, втім, також є. По-перше, на вулиці з незначним трафіком можна робити обмеження 30 і за таких умов – спільний рух автомобілів й велосипедів», – коментує голова асоціації велосипедистів України Богдан Лепявко.

Крім того, на його думку, на односторонній вулиці Липинського можна було би зробити контрсмугу. Зараз смугу розташовано ліворуч, хоча водій очікує бачити велосипедиста у крайній правій смузі.

Також розміткою виокремили велосипедні смуги на вулицях Ольгинській та Заньковецької – завдовжки 200 метрів та 260 метрів відповідно. Щоправда, на Ольгинській смуга йде бруківкою.

Вулиця Ольгинська. Фото: Департамент транспортної інфраструктури КМДА

Ці велосмуги будуть сполучені зі смугою на вулиці Городецького, яку планують облаштувати незабаром.

Також неподалік, на площі Івана Франка планують створити пішохідну зону.

Нагадаємо, комунальники облаштовують велосипедний пандус на з’їзді з мосту Метро на тротуар Набережного шосе.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button