Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Президент Володимир Зеленський підписав закон, що фактично скасовує кримінальну відповідальність за водіння авто в нетверезому стані, яка набула чинності з першого липня.

Законопроект про кримінальну відповідальність за керування автомобілем у нетверезому стані ухвалили ще восени 2018 року. Він мав набути чинності 1 січня 2020 року, проте парламент відклав його на шість місяців, до першого липня, повідомляє «Громадське».

Другого липня президент Зеленський підписав новий закон, що фактично відміняє дію попереднього законопроєкту, адже він містить поправки щодо «деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень», де вже немає кримінальної відповідальності за кермування автомобілем у нетверезому стані.

Вже скасоване нововведення схвально оцінювали в Міністерстві внутрішніх справ, зокрема заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що 60% всіх правопорушень за таким законом могли б проходити через інститут кримінальних проступків, а прості справи могли б розглядатися протягом місяця та вирішуватись у судовому порядку за спрощеною процедурою.

Обкладинка: Shutterstock

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button