Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23408 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сьомого липня Артур Мхітарян засновник компанії Taryan Group представив концепцію розвитку ділового кварталу в Києві на території промзони на Теличці.

У запропонованому Мхітаряном кварталі «Київ-Сіті» зможуть розташуватися не лише бізнес-центри та адміністративні комплекси, а також урядовий квартал, IT-кластери, житлові квартали, парки з івент-зонами, торговельні центри, набережна, порт та зелений острів.

ЖК Taryan Towers від Taryan Group. Такі будинки забудовник ставить як приклад для району «Київ-Сіті».

В дописі також є відео-презентація проєкту, та зі слів Артура Мхітаряна, Taryan Group вже має пророблену концепцію проєкту.

«Якщо зараз не створити на місці промзони новий діловий район, вже через кілька років там може з’явитися хаотична типова забудова закритими комплексами, а “Київ Сіті” так і залишиться розмовами». – зазначає девелопер у ролику-презентації проєкту.

Мхітарян зазначає, що його проєкт забудови Телички зможе перемістити діловий центр міста до Дніпра, тим самим розвантаживши урядовий та історичні квартали міста від заторів.

Читайте також: У Мінрегіоні пропонують перенести урядовий квартал у промзону на Теличці.

Окрім того ж, девелопер запевняє, що район будуватимуть без державних дотацій, однак муніципалітет має затвердити майданчик та забезпечити чесні умови для інвесторів.

Інше бачення – проєкт від бюро Zotov&Co

Візуалізація проєкту забудови Телички Zotov&Co з сайту бюро

Архітектор та засновник освітньої платформи CANactions й архітектурного бюро Zotov&Co, Віктор Зотов разом з командою у 2016 році представили свій проєкт реновації Телички над яким загалом у компанії працювали щонайменше 12 років.

За концепцією, проєкт бюро Zotov&Co так само дозволив би розвантажити центр міста та дати киянам більш зручний доступ до головної річкової артерії країни, яку наразі відмежовує від міста Набережне шосе.

За словами архітектора, з презентованої концепції  «Київ-сіті» , досить масштабного проєкту, який матиме й безпосередньо національне значення, ще не зрозуміло наскільки він сприятиме розвитку Києва, як міста для людей.

«Головне, про що варто говорити – це зміст, тобто, базові цінності. Чи є там аналіз транспорту, чи є там ставка на пішохідну вулицю та, чи дотримано зв’язок з київським контекстом, з ботсадом, з Дніпром. Чи є там недоторкана набережна, чи є пріоритет публічної функції над приватною. Де те, що забезпечить рівновагу та сталість проєкту на довгі роки, відновлення Дніпра. Які тренди цей проєкт (мається на увазі “Київ-Сіті”) задасть на всю Україну, чи хоча б на Київ? Чи здатна ця концепція задати трендр на найважливіше – здоровий та активний спосіб життя, чи є там можливість комфортно рухатись пішки чи велосипедом. Це навіть не критика, а власне бачення прекрасного». – коментує анонсований проєкт від Taryan Group архітектор Віктор Зотов.

Окрім доступу до Дніпра та можливості біологічного очищення прибережної зони водойми, проєкт Зотова дозволив би зберегти деякі концептуальні будівлі промзони, такі як завод залізобетонних виробів ПБГ Ковальська з усім відомою вивіскою «Бетон». Вся забудова за проєктом бюро Zotov&Co зводилася б з чітким дотриманням висотного обмеження та згідно з блакитною лінією, що дозволить новим будівлям не перекривати панорамний вид на центр Києва з лівого берега.

Також ним передбачено більш зручний доступ до ботсаду ім. Гришка, створення великої кількості зелених ліній та велодоріжок, модернізація ТЕЦ-5 шляхом переходу на відновлювальні джерела виробництва енергії, будівництво каналу, інтегрованого в нові квартали району для кращого доступу мешканців до Дніпра.

Схема інфраструктури та кварталів проєкту забудови Телички Zotov&Co з сайту бюро

Раніше «Хмарочос» писав, що постпромислові території Києва, які становлять майже 10% площі всього міста, мають значну цінність для розвитку столиці. Теличка є другою за величиною, після промрайону Нивки, промтериторією та одним із найпривабливіших ресурсів для розвитку міста, в першу чергу, завдяки близькості території до центру й до природної зони.

Читайте також: Ревіталізація промзон: шанс для Києва стати містом для людей.

Обкладинка: скрін запропонованого проєкту Taryan Group з відео-презентації.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button