Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вранці восьмого липня кількадесят осіб заблокували рух мостом Метро, вимагаючи добудувати житловий комплекс, в якому вони купили квартири.

Як повідомляє LB.ua, близько 70 протестувальників ходили пішохідним переходом, не пропускаючи автівки. Це – інвестори ЖК «Деміївський квартал», пов’язаного з сумнозвісним бізнесменом Анатолієм Войцеховським.

Київ Оперативний повідомив, що на місце прибув автобус правоохоронців, які почали розганяти мітингувальників. Сталися сутички.

ЖК «Деміївський квартал» – два будинки на вулиці Ракетній у Голосіївському районі, розташовані неподалік дослідницького ядерного реактора. У процесі будівництва ЖК кілька разів змінював назву: «Олімпійське містечко», «Панорамне містечко», «Champion City» і зрештою «Деміївський квартал».

Войцеховський вийшов на ринок нерухомості Києва 2004 року і з того часу його компанія «Укрогруп» почала будівництво понад 40 об’єктів. Чимало з них будувалися без необхідних дозволів. Стратегія забудовника полягала в тому, аби намагатися легалізувати об’єкти заднім числом, коли місцевим органам влади простіше узаконити будинки, аніж їх знести.

2017 року Войцеховського заарештували і порушили проти нього 46 кримінальних справ. 2019 року Печерський райсуд заарештував 10 житлових комплексів, серед яких – ЖК «Деміївський квартал».

За даними LIGA.net, останні три роки Войцеховський жив у маєтку в селі Красне-1 під Києвом. Про це стало відомо після того, як у грудні цього року в мінізоопарку при цьому маєтку помер жеребець – забудовник поїхав, залишивши чотири десятки тварин без їжі.

Фото: Олександр Рудоманов

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button