Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Відвідувачі пабів і ресторанів у Великій Британії зможуть розраховувати на 50-відсоткову знижку при оплаті замовлення. Цю суму закладам потім компенсуватиме британський уряд, повідомляє BBC.

До такого заходу вирішили вдатися, щоб підтримати ресторанний бізнес, який зазнав відчутного удару під час пандемії коронавірусу. Зокрема, уряд прагне захистити 1,8 мільйона людей, які працюють у цьому бізнесі.

Британські заклади харчування відкрилися четвертого липня після більш як трьох місяців карантину.

Знижки діятимуть в окремі дні тижня – з понеділка по середу – протягом серпня. У ці дні кількість знижок є необмеженою. Пропозиція не поширюється на алкоголь – лише на їжу та безалкогольні напої. Також компенсація суми рахунку не може бути більшою за 10 фунтів на людину.

Знижки пропонуватимуть ресторани, кафе та паби, які долучаться до урядової програми компенсацій. Для цього вони мають пройти реєстрацію на сайті, яка відкриється 13 липня.

Заклади зможуть запросити компенсації за замовлення відвідувачів щотижня. Гроші надходитимуть на їхні рахунки протягом п’яти робочих днів.

Більш того, у британському уряді анонсували зниження податку на додану вартість для сфери обслуговування і туризму з 20% до 5%. Податкове послаблення набуде чинності 15 липня і діятиме протягом шести місяців – до 12 січня 2021 року. Зокрема, воно поширюватиметься на заклади харчування, готелі, кемпінги, кінотеатри, зоопарки тощо.

Читайте також: М’який підхід Швеції до боротьби з коронавірусом розслідуватиме спеціальна комісія

Фото: Sebastian Coman Photography, Unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button